AtasteofWinter.

Bergnäs

Kategori: Allmänt

 
 
Så himla skönt att vara tre veckor i sträck i stugan. Kan inte bli bättre! Nu är det sista veckan och vi får hoppas att det inte regnar så mycket så vi kan vara ute och förhoppningsvis måla på stugan. 
 
I fredags var vi en sväng till pitstan för att lämna tillbaka lastbilen och grävaren. Vi var också en sväng på stan men det var så mycket folk pga pdol så de blev bara två affärer, lite kläder till My. När vi var klar i Piteå så mellanlanda vi i Arvids och for sedan tillbaka till stugan.
 
Vi har börjat med sista väggen som vi har tänkt försöka hinna sätta panel på men det har varit en hel del regn så det tar sin tid. Dessutom fick vi börja med att laga till det som var dåligt. Vi åt grillad kyckling till middag och sen for vi ut med båtarna. Jag och Niila lyckades få våra första öringar för i år. Först fick han napp, stort plask och linan drog iväg. Jag började veva upp dom andra tre fiskespön som var i närheten och samtidigt styra båten. Till sist hade han öringen vid båten så då håvade jag upp den. När Niila började ta lös den ur håven så vart det ett jäkla plask på mitt spö och linan drog iväg. Precis samma karaktär så vi förstod att detta också var en öring. Min var ganska lugn så det var bara att sakta veva och sedan håva in den. Min vägde 2,7 kg och Niilas 2 kg. Riktigt fina feta fiskar. Sjuukt nöjda var vi. Sen blev det fika på kaffeholmen med alla andra som var ute och fiska. Illu fick busa lite med en valp så hon blev trött. Hon har inte så många hundar att busa med nuförtiden. 

gett upp hoppet

Kategori: Allmänt

Ja de verkar inte bli nån sommar av den här sommar men man får försöka ta in så mycket energi och sol som möjligt när den väl är framme så man klarar hela mörka vintern. Och ta och göra det man tycker är kul när vädret är bra och kanske bara ta de lugnt när det är spöregn ute. Men i Bergnäs så har vi faktiskt klarat oss väldigt bra från regn, så vi har kunnat vara ute väldigt mycket. Vi har hunnit riva och sätta upp ny panel på tre väggar. Men nu kan vi bara göra en vägg till för vi har stött på problem. I köket har det också vart fukt och insekter som ätit upp delar av timmerväggen. Den kommer måste lagas inifrån så då måste vi riva golvet.. det blir bara mer och mer jobb. Men samtidigt blir det sjukt bra i slutändan. Men vi spenderar dagarna med fiske, målning, bygge och annat roligt!

First week

Kategori: Allmänt

Nu har det gått en vecka av semestern och den har spenderats i Vuotner. Varit väldigt tråkigt väder, regn mest hela tiden så jag, My och Mamma klättrade på väggarna. Blev flera svängar in till arvids för små ärendeen och för att ha något att göra. Torsdag så åkte vi på rävlyans lekland så My fika busa av sig lite. Idag har det vart lite bättre väder så då har vi kunnat vara ute. Veden har det inte hänt så mycket med, Klyven krånglade och sedan när vi fått igång den på traktorn så hann vi bara klyva en halvtimme sen vräkte regnet ned.
Det är som ändå mysigt att vara i Vuotner men ibland så finns det inte så mycket att göra, speciellt när det är dåligt väder.
 
I veckan har det hänt både roliga och väldigt tråkiga saker. Min farbror bestämde sig för att inte köpa skogen med pappa så nu kommer jag och bror bli skogsägare. Vi köper den tillsammans med pappa. Det som är så bra är att det gränsar med pappas andra mark som vi kommer ärva senare. Det tråkiga som hänt som förstört hela veckan är att vi tog beslutet att avliva Silba när det inte var någon som ville/kunde ta henne. I första hand måste vi tänka på My och efter allt som varit så var det tyvärr så det blev. Jag mår inte alls bra över det, Saknar en av mina bästa vänner som alltid varit där. Så fort man tänker på henne som är väldigt ofta så blir man tårögd. Varför? varför? Hon kommer alltid finnas i mitt hjärta.