AtasteofWinter.

Förvärkar

Kategori: Allmänt

Har haft förvärkar på kvällen men dom har slutat när jag somnat. Igår så hade jag som vanligt på kvällen och jag gick och la mig vid halv tolv. Vaknade klockan 1 av en förvärk och var inte så somna om förrän 6 på grund av värkar. Ringde till förlossningen som sade att jag kunde komma eller avvakta men är jag inte öppen så väntar dom med snitt. Förstår varför men jag vill ju inte vara hemma tills vattnet går för då hinner jag väl knappt fram innan barnet har fötts.
Finns nog en risk att man får åka dit och sen hem igen för att det är lugnt. Men en del förvärkar var riktigt starka så Jag trodde att det var på G. Får se vad som händer under dagen, just nu är det rätt så lugnt så får försöka sova lite mer och sen ta det som det kommer.

My vill att morfar ska hämta henne från dagis idag, hon hoppas nog på bäbis så fort som möjligt! Ska ta och förbereda så mycket som möjligt för morfar ifall vi måste in på kontroll.

9 dagar kvar

Kategori: Allmänt

Sakta men säkert så börjar vi närma oss dagen. Idag så åkte Niila iväg på sin jobb vecka, i vanliga fall brukar han åka söndagar men idag vart det inte förrän vid halv åtta på kvällen så vi får väl se när han kommer hem.

Sista veckan nu som vi är en familj på tre personer, ska försöka ta vara på den tiden med My för de kommer inte bli likadant igen. Självklart längtar vi som bara den och för min del skulle jag kunna göra bort det vilken dag som helst. Är så less på stor magen (egentligen inte jättestor men för mig är den det), smärtan i höften , fogarna, ryggen och tröttheten. Det värsta är nog på natten när man sover och ska vända sig i sängen, känns som att man har en kniv eller yxa som hugger en mellan benen. Fyfan de kommer jag inte sakna. Ser framemot att få se vårt lilla hjärta, krama och mysa. Också ska de bli spännande att se My träffa sitt lilla syskon för första gången.

Nu får vi se om h*n vill stanna i magen tills dagen D eller om det blir jag och min mor som får åka in på förlossningen. Har haft lite förvärkar men för det mesta så är det lugnt i magen. Så håller tummarna! Försöker förbereda My på att jag kanske måste åka iväg i veckan om bäbisen vill komma ut och sa att då ska hon få vara med morfar. När jag la hon då frågade hon efter morfar ^^ tror de kommer gå super bra ifall jag måste iväg, hon trivs så himla bra med morfar så det känns skönt!

Idag var vi på skogsbacken och My fick säga hej då till kompisarna som var kvar och till fröknarna. Hon ville inte fara där ifrån och när vi lämnade hon på Ripan så blev hon ledsen. Inte alls kul, men som vi vet så går det över när vi farit.

Fredag

Kategori: Allmänt

Nu har Niilas ledig vecka sprungit förbi och på måndag drar han på jobb igen.. känns läskigt för vi vet ju aldrig när bäbisen får för sig att titta ut. My kom i v.38+0 och för vissa kommer andra barnet tidigare. Klart vi har planer på hur vi ska lösa det ifall det blir till veckan men hade som sagt vart skönt att få dela denna upplevelse med fadern. Så fastän jag har hela huset att städa så får jag försöka ta de lugnt så kanske bäbisen stannar i magen tills snitt dagen :)
På ett sätt skulle det vara bra om den kommer i början av veckan för då kanske jag kommer hem lagom till när Niila kommer hem från jobbet och då får vi hela hans ledig vecka på oss att vara hemma och mysa tillsammans. Blir de som planerat så hinner vi nog bara komma hem så ska han fara igen. Har vi tur så kanske hans kollega tar på sig Niilas vecka efter snittet och då får vi ha hemma honom lite längre. Ja det är mycket man kan fundera på men det är ju helt omöjligt att planera. Skulle Niilas kollega ta denna arbets vecka och ingen bäbis kommer blir det ju helt förjäves..

Har snart sorterat upp alla papper och räkningar i pärmar som har hängt över mig som ett svart moln. När vi bodde i Renträsk var jag super duktig på att sortera men när vi flytta till detta huset så har de bara dalat nedåt. Men nu jäklar!

Imorgon ska vi i alla fall åka till Bergnäs och ta dit köket som vi ska sätta upp till sommaren, båten ska vi ta hem och repa och när vi tar tillbaka den ska pappa köpa en ny båtmotor för den vi har nu går inte på låga varv så vi måste ha två motorer för att kunna trolla. Dessutom så jävlades den väldigt mycket förra året så den känns inte så pålitlig. Hoppas på fint väder för då blir det att äta lunch ute! Nä nu är de bäst att kasta in handduken så man orkar med morgondagen.