AtasteofWinter.

Light version

Kategori: vardag

Snabb magsjuka verkar detta ha varit då jag har mått bra hela dagen. Helt klart så har jag vart trött men magen verkar ha lugnat sig. Håller tummarna att det är över! 
 
Idag hämtade mamma My och bjöd henne på plättar till middag. Också fick hon leka en stund med morfar. När hon kom hem igen hade Niila kommit hem och hon blev överlycklig! Lika kul att se varje gång han får överraska henne. 
 
Ikväll så grävde vi upp tre vinbärs buskar som vi ska ta med oss till Bergnäs. Solen sken och My lekte i sandlådan. Skönt att vara ute en stund och att solen hittade tillbaka. 
 
 
Imorgon drar vi till stugan igen och i helgen hoppas vi på att hinna mycket med bygget. 

Midsommar

Kategori: vardag

Har haft en toppenhelg i stugan. I torsdags samlades familjen där (förutom Johan som kom på fredag) för midsommarfirande. Torsdag kväll for vi ut på en fisketur och vi fick två abborrar och jag fick veva upp en gädda på 4,8 kg. Så kul! 
 
 
Fredag så gick vi ut för att börja med midsommar stången och då kom Cissi med familj och hjälpte till. Barnen plockade blommor och lekte. 
 
 
Vi åt middag och några timmar senare började folket rulla in och vi spelade traditionella brännbolls matchen. Lika kul varje år! Sen tog vi några matcher i kubb. 
 
Lördag så tog vi det mest lugnt och efter vi ätit grillat till middag så var det dags för not. Har aldrig varit med om det förut så det var kul. Blev endast 5 sellak så inget att hurra över men kul ändå. 
 
 
Söndag så hann Niila och pappa bygga lite och jag och mor städade. Vi hann ha ut mjärden också så när vi kom till Arvidsjaur bjöd mamma panerad abborre med gräddsås och potatis. 
 
Inatt så fick jag världens frossa, hjärtklappning och yrsel. När jag vaknade mådde jag piss. Yrsel, feber, muskelvärk och illamående. Nu på kvällen så har magsjukan slagit till. Fyfan så hemskt det är! Tycker också så synd om My då jag mest bara ligger i soffan och vilar. Håller tummar och tår att jag inte smittar barnen och att jag får sova gott denna natt.
 
 

Stackars liten

Kategori: vardag

Idag innan lunch när vi gick på en promenad för att söva Bo så tog My cykeln. Efter jag hjälpt henne upp för trottoaren och tog steget tillbaka till vagnen så rullade My baklänges och cykeln tippade när den nådde trottoar kanten och My flög av. Hon blev ledsen och skrek lite och höll sig om armen. Jag tog ut den ur jackan och tittade men då sa hon att det var bra. Hon hoppade upp på cykeln igen och vi fortsatte. Efter en stund ville hon hem så då vände vi. Väl hemma så satte hon sig i soffan och sa att det gjorde ont i armen. Jag tittade och kände, armen var svullen och hård så då ringde jag på akuten. Vi fick komma upp och ta bilder för att se att det inte var ett brott. Och det var det inte som tur var! Det är inre blödning som gör att det gör ont och är svullet.
 
Tycker så synd om henne då hon inte klarar av att röra armen, det enda hon har gjort idag är att sitta i soffan. Eftersom hon var så duktig på sjukan så tog vi varsin glass.
Jag fick ge hon lite Alvedon innan hon skulle sova så jag hoppas att hon får sova gott inatt. Jag skulle verkligen vilja ta hennes smärta så att hon slipper. Det gör verkligen ont i mammahjärtat. Ber till gud att det känns bättre för hon imorgon! Och har hon inte börjat använda armen i början av nästa vecka så ska vi åka på sjukan igen.